Ben jij een ervaren stedenbouwkundige die wil bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen in Zeist? Werk samen met een team van adviseurs aan het creëren van een aantrekkelijke leefomgeving voor de inwoners. Reageer voor 13 mei en maak het verschil!
Situatie- en opdrachtbeschrijving Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur stedenbouw of stedenbouwkundige die adviseert bij diverse ruimtelijke ontwikkelingen (vaak initiatieven van buiten) variërend in aard een schaal. Daarbij hebben we ook extra inzet nodig bij advisering op ruimtelijke kwaliteit bij kleinere bouwplannen.
Je gaat hiermee aan de slag samen met vier andere adviseurs stedenbouw / stedenbouwkundigen.
Je adviseert stedenbouwkundig in de diverse ruimtelijke ontwikkelingen in Zeist van uiteenlopende maat, schaal en complexiteit. Van grote gebiedsopgaven tot middelgrote projecten, vooroverleg en vergunningen;
Het accent in je werk ligt bij het adviseren over de stedenbouwkundige inpassing van nieuw binnenkomende initiatieven. Het gaat daarbij om kleine en middelgrote bouwplannen en projecten van vooroverleg tot vergunningsaanvraag. Je bent daarbij het eerste aanspreekpunt vanuit stedenbouw voor de casemanagers vergunningen of de adviseurs RO.
Bij de grotere projecten werk je samen in integrale projectteams en heb je een rol in de afstemming met externe bureau’s die aan de projecten werken;
Bij alle ontwikkelingen is de wijze waarop deze kunnen bijdragen aan het Goede Leven in Zeist en de kwaliteit van de leefomgeving een belangrijke opgave. Denk hierbij aan de Propositie van Zeist en de Omgevingsvisie.
Organisatiebeschrijving Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 66.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.
Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.
Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Cluster Beleid & Advies
De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit ca. 40 medewerkers. We vormen beleid, adviseren en werken aan het mogelijk maken van ruimtelijke initiatieven die bijdragen aan Het Goede Leven in Zeist. Dat doen we zoveel mogelijk ‘aan de voorkant’. Vervolgens verlenen we omgevingsvergunningen, zorgen voor toezicht en handhaving en geven juridisch advies op het vlak van omgevings- en handhavingsrecht. En natuurlijk bereiden we ons voor op de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouw. De afdeling bestaat uit cluster Beleid & Advies, cluster Vergunningen en cluster Juridisch Advies, Toezicht en Handhaving (JTH).
Deze opdracht ligt binnen cluster Beleid & Advies. Het cluster bestaat uit 7 adviseurs RO, 4 adviseurs Stedenbouw en 4 adviseurs Erfgoed. Het cluster werkt nauw samen met diverse collega’s in de afdeling en organisatie, waaronder het Projectbureau en de adviseurs van Wonen en Verkeer.
Gevraagde expertises en competenties Je bent stevig in jouw vak, communicatief sterk, toegankelijk, omgevings- en politiek sensitief en inspirerend op de inhoud;
Je weet opgaven en belangen te analyseren en af te wegen in heldere adviezen;
Je hebt inzicht, ervaring en handigheid in het werken met maatschappelijke en politieke verhoudingen;
Je bent goed in staat om conceptueel en schetsmatig ruimtelijke uitgangspunten en ideeën te visualiseren en weet dit op inspirerende wijze over te brengen en verder te brengen.
Je kan strategisch denken en hebt een eigen (lange termijn) visie op stedenbouwkundige ontwikkelingen en schakelt tussen schaalniveaus en verbindt daarbij de belangen van organisaties, inwoners en de gemeente;
Je bent een teamspeler;
Je kunt goed overweg met (nieuwe) werkprocessen in de fysieke leefomgeving.
Vereisten en criteria Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau; Aantoonbaar werkervaring als stedenbouwkundig adviseur / stedenbouwkundige; Gunningscriteria te beoordelen (weging, totaal 100 punten):
Een afgeronde opleiding in de richting van Stedenbouwkunde (TU, Academie van Bouwkunst, of vergelijkbaar) - 25 punten; Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur stedenbouw (of in een vergelijkbare functie) in de afgelopen 8 jaar - 40 punten; Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur stedenbouw (of in een vergelijkbare functie) in de afgelopen 8 jaar bij een gemeentelijke instelling - 25 punten; Een afgeronde opleiding op minimaal wo-bachelor niveau - 10 punten. Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.