Ben jij een ervaren adviseur ruimtelijke ontwikkeling die graag werkt aan het vormgeven van ruimtelijke plannen en het verbeteren van processen? Lees dan snel verder en reageer op deze uitdagende opdracht bij de gemeente Zeist! #ruimtelijkeontwikkeling #gemeente #adviseur
Situatie- en opdrachtbeschrijving Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur ruimtelijke ontwikkeling die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen, uitwerken en vastleggen van (grotere) ruimtelijke plannen. Dit doe je veelal vanuit ruimtelijke initiatieven in bestemmings-/omgevingsplannen of andere planologische procedures, of als adviseur in projecten met een gemeentelijke projectleider (waarbij jij het bestemmings-/omgevingsplan begeleidt). Ook kan dit vorm krijgen in vooroverleg. Daarnaast is het mogelijk dat we je vragen om een rol te spelen in procesbegeleiding of het verbeteren van werkwijzen.
Hoofdopdracht ligt bij de bestemmings-/omgevingsplannen. Deze vormen het sluitstuk van interactieve en open planprocessen. Hiervoor begeleid en behandel je planologische procedures voor het opstellen, wijzigen of herzien van bestemmingsplannen. Je voert, soms samen met projectleiders, de regie over bouwplannen en projecten en bent daarbij verantwoordelijk voor het planologisch-juridisch proces. Maatschappelijke initiatieven begeleid je met gevoel voor het samenspel tussen inwoners, gemeente en andere betrokkenen waarbij je het belang van een zorgvuldig, weloverwogen advies aan onze bestuurders niet uit het oog verliest.
Op dit moment liggen er met name bestemmings-/omgevingsplanprocedures rond woningbouw op inbreidingslocaties en in het buitengebied.
Werkwijzen en processen rond ruimtelijke initiatieven vind je interessant en je bent in staat een bijdrage te leveren aan het opstellen of verbeteren hiervan. Daarnaast kun je indien gewenst ook ruimtelijke gebiedsprocessen begeleiden. Uiteraard ben je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Omgevingswet en kun je conform de Omgevingswet handelen.
Organisatiebeschrijving De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 66.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.
Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.
Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Cluster Beleid & Advies
De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit ca. 40 medewerkers. We vormen beleid, adviseren en werken aan het mogelijk maken van ruimtelijke initiatieven die bijdragen aan Het Goede Leven in Zeist. Dat doen we zoveel mogelijk ‘aan de voorkant’. Vervolgens verlenen we omgevingsvergunningen, zorgen voor toezicht en handhaving en geven juridisch advies op het vlak van omgevings- en handhavingsrecht. En natuurlijk bereiden we ons voor op de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouw. De afdeling bestaat uit cluster Beleid & Advies, cluster Vergunningen en cluster Juridisch Advies, Toezicht en Handhaving (JTH).
Deze opdracht ligt binnen cluster Beleid & Advies. Het cluster bestaat uit 8 adviseurs RO, 5 adviseurs Stedenbouw en 4 adviseurs Erfgoed. Het cluster werkt nauw samen met diverse collega’s in de afdeling en organisatie, waaronder het Projectbureau en de adviseurs van Wonen en Verkeer.
Gevraagde expertises en competenties Kenmerken van onze medewerkers:
Communicatief ; Politiek sensitief ; Klantgericht ; Resultaatgericht ; Analytisch . Vereisten en criteria Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau; Aantoonbare werkervaring met het voeren van planologische-juridische procedures; Uiterlijk beschikbaar per 1 juli 2024 voor 32 uur per week; Maximaal uurtarief van €115 exclusief btw, inclusief reiskosten woon- werkverkeer en fee. Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten) Een afgeronde opleiding op minimaal WO niveau in de richting van sociale geografie of planologie (15 punten); Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur ruimtelijke ontwikkeling (of in een vergelijkbare functie) in de afgelopen 10 jaar bij een gemeentelijke instelling (35 punten); Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met het voeren van planologische-juridische procedures binnen een gemeentelijke instelling (30 punten); Een afgeronde opleiding of cursus rond Kostenverhaal en Omgevingswet (10 punten); Een afgeronde opleiding of cursus rond Tijdelijke Alternatieve Maatregelen (TAM) (10 punten). Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.