Wil jij bijdragen aan een duurzame en groene toekomst voor de gemeente Zeist? Als Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling werk je aan innovatieve projecten op het gebied van watermanagement en duurzaamheid. Solliciteer nu en maak het verschil! #gemeentezeist #duurzaamheid #vacature
Situatie- en opdrachtbeschrijving Samen met nog 3 adviseurs geef je invulling aan het gemeentelijk rioleringsplan en werk je aan de klimaatambities van de gemeente Zeist. We zijn gestart met het vergroenen van verschillende straten door zinloze verharding weg te halen, hierdoor kan het regenwater wegzakken in de bodem. Ook zijn we een actie gestart om regenpijpen bij woningen af te koppelen van de riolering, zo maken we de Zeister bewoner meer waterbewust. Beide initiatieven dienen verder uitgebouwd te worden. Daarnaast gaan we ook aan de slag in de kernen van Zeist waar het regenwater soms nog aangesloten zit op drukriolering. Onze gemalen zijn hier niet op gedimensioneerd en ook hier geldt dat we het regenwater liever daar laten waar het valt. Wekelijks ben je in gesprek met bewoners hoe het anders kan en help je hen met praktisch inzicht op weg.
Wij werken aan de uitvoering van de Routekaart Nieuwe Energie voor Zeist .
Hierin staan 5 actielijnen waar nu aan gewerkt wordt:
Klimaat en energie Circulaire economie: we handelen vanuit kringlopen en hergebruik, delen en gebruiken in plaats vanuit bezit. Levend netwerk van natuur, landschap en cultuurhistorie: we zorgen voor een met groen dooraderd Zeist. Gezonde leefomgeving en kwaliteit van leven: we zetten ons in voor een goede lucht- en waterkwaliteit, minder geluidshinder en een duurzame voedselvoorziening. De basis voor ons beleid rondom energie en duurzaamheid ligt er, echter zijn we er daarmee niet, er is nog meer, Duurzaam Bouwen bijvoorbeeld.
Komend jaar gaan we aan de slag met het opstellen van een integraal document voor ruimtelijke (her)ontwikkelingen in de meest brede zin.
De opzet van dit integrale document hebben we nog niet in beton gegoten en willen we jou voor uitdagen om hierin mee te denken. Daarnaast zal het gevuld worden met een uitwerking van elk duurzaamheidsthema op inhoud, welke onderdelen, welk vastgesteld beleid en wetten zijn er, en welke ambities zouden we graag willen. Zo werken we gezamenlijk naar een helder overzicht van eisen en ambities op het vlak van duurzaamheid. Bijvoorbeeld circulariteit bij herinrichtingsopgaven of energieleverende nieuwbouw.
Organisatiebeschrijving Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.
Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.
Team
Hoe blijft Zeist een veilige, schone omgeving waar het goed wonen, werken en ontspannen is? Dat begint bij een openbare ruimte die optimaal in orde is. Je werkt binnen het team Beheer Openbare Ruimte (40fte) samen met collega’s aan de realisatie van onderhoud-en herinrichtingprojecten in de gemeente Zeist. Vanuit je rol binnen deze afdeling leg je de verbinding met het team energie& duurzaamheid. Een jong team met een aantal flinke opgaven, waaronder: Duurzame ambities voor (ruimtelijke) projecten
Gevraagde expertises en competenties Je bent sociaal vaardig;
Je kunt zelfstandig werken;
Je bent een teamplayer
Je bent communicatief sterk in woord en schrift;
Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
Vereisten en criteria Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau in de richting van watermanagement, duurzaamheid, of civiele techniek; Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider RO binnen de overheid; Uiterlijk beschikbaar per medio juni voor 36 uur per week; Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider RO bij civieltechnische projecten of watermanagement, binnen een gemeente (30 punten); Aantoonbare werkervaring met adviseren, uitvoeren van beleid op het gebied van riolering, klimaat (licht dit duidelijk toe in het cv) (30 punten); Een afgeronde opleiding op minimaal wo-bachelor niveau in de richting van watermanagement of duurzaamheid (20 punten); Aantoonbaar afgeronde cursus op het gebied van stedelijk waterbeheer (20 punten). Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.