Wil jij werken in een groeigemeente met een informele en innovatieve cultuur? Als administratief medewerker steunpunt gedupeerden in Pijnacker-Nootdorp ondersteun je gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire. Een uitdagende en betekenisvolle rol! #vacature #PijnackerNootdorp
Situatie- en opdrachtbeschrijving Wil jij werken in een team met zelfstandige professionals die hun eigen caseload beheren en wil je ondersteunen bij uitzoek werkzaamheden om te zorgen dat alle gedupeerden worden bereikt?
Wat ga je doen?
Als administratief medewerker steunpunt gedupeerden kom je te werken in een team met zelfstandige professionals die hun eigen caseload beheren. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van allerhande administratieve taken in het kader van de Wet Hersteloperatie Toeslagen. Denk bijvoorbeeld aan: Het verwerken van digitale berichten (berichtenverkeer) Initieel klantcontact Het verwerken van betaalopdrachten Het plannen van afspraken Het opstellen en versturen van brieven Het verspreiden van foldermateriaal, flyers en posters Het administratief ondersteunen van de financieel specialisten bij het opzetten of afwikkelen van schuldhulpverleningstrajecten Notulen opstellen en verwerken Je biedt hiermee ondersteuning aan het team Steunpunt Gedupeerden Pijnacker-Nootdorp, bestaande uit twee maatschappelijk werkers, een maatschappelijk werker kindregeling en twee financieel specialisten. Je ondersteunt bij uitzoek werkzaamheden om te zorgen dat alle gedupeerden worden bereikt.
Je komt in een professioneel en hecht team te werken. Samen werken jullie aan de brede ondersteuning van gedupeerden, kinderen en ex-partners en nabestaanden, met als doel herstel, en dus een veilig en prettig (gezins-)leven. Je werkt volledig op het gemeentekantoor in Pijnacker.
Een van de belangrijkste opgaven die gemeenten hebben ten aanzien van de Hersteloperatie Toeslagen, is het herstellen van het vertrouwen in de overheid. Jouw rol hierin is cruciaal. Je bent dan ook bovengemiddeld begaan met de doelgroep van het steunpunt, en neemt hen als uitgangspunt bij alles wat je doet en hoe je dat doet. Dat betekent dus ook dat je pro-actief en zorgvuldig bent. Dat je actief meedenkt en ‘doet wat nodig is’. Dat je een zelfstandige samenwerker bent. En boven alles dat je plezier haalt uit een bijdrage leveren aan deze uitdagende opgave, ook wanneer het een keer anders loopt dan je bedacht had.
Organisatiebeschrijving De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.
De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.
Over ons team
De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: Participatie, Maatschappelijke Ondersteuning en het Bedrijfsbureau. Het Steunpunt Gedupeerden Toeslagenaffaire Pijnacker-Nootdorp valt hier ook onder. Het Steunpunt is er voor alle gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire in de gemeente. Voor hun (minderjarige en meerderjarige) kinderen. En voor hun ex-partners en nabestaanden. Het steunpunt biedt een luisterend oor én helpt hen verder met vragen of problemen op alle levensgebieden. Te denken valt aan hulp bij dagbesteding, opleiding en werk. Huisvestingsvraagstukken. Geestelijke en lichamelijke klachten en traumaverwerking. Afhandeling van schulden of hulp bij financiën. Opvoedondersteuning en relatiegesprekken. En natuurlijk de contacten met de Belastingdienst. Het doel is -in opdracht van het Rijk- de gedupeerden te ondersteunen bij hun herstel en het inrichten en oppakken van het normale (gezins-)leven.
Over onze gemeente
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 57.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.
De ambtelijke organisatie bestaat uit ongeveer 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.
Gevraagde expertises en competenties - Groot empathisch vermogen;
- Stressbestendig;
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
- Betrouwbaar;
- Geduldig;
- Vraag-, resultaat- en klantgericht;
- Zelfstandig en pro-actief;
- Samenwerker.
Vereisten en criteria Vereisten: Maximaal uurtarief € 62,50 exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werkverkeer en bemiddelingsfee; Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in der richting van het Sociaal Domein; Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als administratief medewerker binnen het sociaal domein bij een gemeente; 'Bring your own device' is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad; Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi); Gunningscriteria (weging): Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar gericht op gedupeerde ouders, kinderen en nabestaanden, bij een gemeente (35 punten); Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als administratief medewerker of klantmanager binnen het Sociaal Domein (25 punten); Aantoonbare werkervaring met het schakelen tussen financiële administratie/management/projectleider en steunpunt medewerkers (20 punten); Aantoonbare kennis en/of werkervaring met Office 365 en civision (10 punten); Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met herstel toeslagen binnen gemeentelijke instelling (10 punten). Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.