Ben jij een ervaren campagnecoördinator met passie voor duurzaamheid? Sluit je aan bij ons team en leid de campagne 'Grip op drinkwaterconsumptie' op de Waddeneilanden! Werk samen met lokale partners en maak een impact op de leefbaarheid van deze unieke regio. Lees verder en ontdek de mogelijkheden!
Situatie- en opdrachtbeschrijving Ga tijdelijk aan de slag als campagnecoördinator voor Regio Deal De Waddeneilanden en werk nauw samen met waterbedrijven, eilander inwoners, ondernemers, eilander ondernemersverenigingen, VVV’s, onderwijs- en kennisinstellingen en de eilandgemeenten. Je gaat aan de slag als coördinator voor de Waddeneilanden met een meerjaren campagne ‘Grip op drinkwaterconsumptie’. Als coördinator krijg je de verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen. Je gaat verder nauw samenwerken met de campagneadviseur ‘Circulair denken & doen’, het programmateam Regio Deal en het ontwikkelteam Circulaire Economie. Als campagnecoördinator val je onder de ‘Projectleiderspool’, een pool van tijdelijke kwartiermakers en projectleiders die opdrachten uitvoeren voor de Regio Deal. Met deze opdracht lever je een wezenlijke bijdrage aan de leefbaarheid op de Waddeneilanden.
Regio Deal De Waddeneilanden
Programmalijn 5 Circulaire Economie
https://www.regiodealdewaddeneilanden.nl
Samenwerkingsproject ‘Grip op drinkwaterconsumptie’
Onder de Waddeneilanden zijn zoetwaterbellen aanwezig waaruit drinkwater wordt gewonnen. Schoon zoet drinkwater is essentieel voor de bewoonbaarheid van de eilanden. De zoetwaterbellen onder de eilanden zijn erg kwetsbaar. Zorg is dat er jaarlijks niet meer uit de zoetwaterbellen wordt onttrokken dan er jaarlijks via neerslag wordt aangevuld. Door de toenemende vraag naar schoon drinkwater komen de zoetwaterbellen steeds meer onder druk te staan. Daarnaast heeft de opwarming van de aarde negatieve effecten op de zoetwaterbellen. Schoon drinkwater zal in de toekomst steeds schaarser worden en het is van belang om hier zuinig mee om te gaan.
Om de eilanden bewoonbaar te houden voor toekomstige generaties moet er op korte termijn iets gebeuren. De grootste uitdaging van de eilanden is het veiligstellen van hun zoetwaterbron. Waterverspilling en een verminderde waterkwaliteit leiden tot een dalende beschikbaarheid van (veilig) drinkwater. Een samenspel van maatregelen is hiervoor nodig, allereerst het besef bij de gebruikers dat schoon drinkwater een groot goed is, waar zuinig mee om dient te worden gegaan. Daarnaast zullen waterbesparingsmaatregelen en het zoveel mogelijk vasthouden (infiltratie van) schoon regenwater noodzakelijk zijn om de zoetwaterbellen voldoende te kunnen blijven aanvullen. Op de Waddeneilanden is de drinkwaterconsumptie in de droge zomermaanden vele malen hoger dan in de rest van het jaar. Uiteraard wordt dit veroorzaakt door de vele toeristen die de eilanden bezoeken. Uit onderzoek blijkt dat toeristen een grotere drinkwaterconsumptie hebben dan de gemiddelde Nederlander. Op vakantie blijken we wat makkelijker overal mee om te gaan, we gaan vaker en staan langer onder de douche (‘wellness’).
We gaan daarom inzetten op een gedragsverandering bij eilanders, toeristen en bezoekers door een gezamenlijke campagne voor drinkwaterbesparing. Onderliggend samenwerkingsproject gaat over het vormgeven van een campagne gericht op gedragsverandering. Hierbij richten we ons met name op het MKB van de toeristische branche.
Verantwoordelijkheden
Wat ga je doen?
Samen met de drinkwatermaatschappijen van de Waddeneilanden ga je een meerjaren publiekscampagne voorbereiden en (laten) uitvoeren. De uitvoering van de campagne wordt belegd bij een marketing/communicatie bureau, jij bent verantwoordelijk voor de briefing en verzorgt de coördinatie. Je gaat met onze partners meer bewustzijn creëren bij bezoekers en toeristen over de noodzaak van zuinig omgaan met drinkwater. We willen niet alleen meer, maar ook een blijvend bewustzijn creëren, een koppeling maken met de VVV's, ondernemersverenigingen en de aanwezige Duurzame Ondernemers Kringen, zodat ondernemers zich blijven ontwikkelen, kennis delen, met als doel steeds zuiniger om te gaan met drinkwater. Jij bent hierin spin in het web. Meer details over de opdracht (specifiek):
Vereisten en criteria Beschikbaarheid: Kandidaat inzetbaar vanaf 15 januari 2025 tot en met 15 december 2027 voor gemiddeld 8 uur per week. Startdatum onder voorbehoud van tijdige afronding van de Offerteprocedure. Startdatum kan opgeschoven worden; er kunnen geen rechten ontleend worden aan de vermelde startdatum. Kwaliteit (eisen): CV van maximaal 3 pagina's A4 toevoegen. Gebruik maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen invullen. Ruime en aantoonbare (5 jaar) coördinerende ervaring met campagnes rondom duurzaamheid en/of circulaire economie, gericht op zowel ondernemers als inwoners. HBO denk- en werkniveau. Gunningscriteria: Sortering: Sorteer op kwaliteit (dan prijs). Uitleg gunningscriteria: Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. Bij geen geschikte kandidaat worden volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot selectie voltooid is. EMVI tot stand: prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) ) kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging ) Gunningscriteria (wensen): 50 %: Ruime en aantoonbare (10 jaar) ervaring als communicatieadviseur. 50 %: Ruime en aantoonbare werkervaring (5 jaar) in of voor de Waddenregio.